Kırıkkale'de ilk

Kırıkkale

Kırıkkale'de ilk kez sertifikalı çeltik tohumluğu üretimi gerçekleşti. Sulakyurt'ta gerçekleşen üretim ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kırbaş refah düzeyinin artmasını hedeflediklerini söyledi.

BİN 405 DEKARLIK ALAN

Sulakyurt İlçesi Yeşilli köyünde 16 çiftçi tarafından 2.500 dekar arazide çeltik ekimi yapıldı. Bu alanlardan 1.600 dekarı özel bir tohumculuk şirketi tarafından çiftçilerle sözleşmeli olarak Osmancık-97 çeşidi sertifikalı tohumluk üretim amacıyla ekimi gerçekleştirildi. Tohumluk ekilişi yapan çiftçilere 25 krş/kg olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından destekleme yapılıyor. Kırıkkale’de yine bu yıl içerisinde Delice ilçesi Çerikli Beldesinde 12 çiftçi tarafından bir tohumculuk firmasıyla sözleşmeli olarak 1405 dekar alanda sertifikalı tohumluk üretimi yapıldı.

ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan İl Müdürü Recep Kırbaş “İlimizde ürün çeşitliliğini geliştirmek amacıyla Karakeçili İlçesinde de yemeklik olarak çeltik ekimi yapılmıştır. Önümüzdeki yıllarda çiftçilerimizin daha fazla gelir elde etmeleri için farklı ürünlerde tohumluk üretimi amacıyla Keskin, Delice ve Çelebi İlçelerinde çalışmalar yürütülmektedir” ifadelerinde bulunarak sertifikalı çeltik tohumluğu ile tarımsal anlamda bir adım daha öne geçmeyi ve bir basamak daha kalkınarak çiftçinin refah düzeyini de aynı oranda artırmayı hedeflediklerini söyledi.

KATKI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ

 Sulakyurt İlçe Müdürü Bilal Öztürk ve İl Müdürlüğü Tohumculuk Birimi Sorumlusu Ziraat Mühendisi Zekeriya Türkekul ile Sulakyurt’ta ekili alanları ziyaret eden İl Müdürü Recep Kırbaş; “Sulakyurt ilçemiz 35.600 hektar işlenen tarım arazisine sahip olup bunun ancak 3.800 hektarı sulanmaktadır. Sulakyurt sulama barajının devreye girmesiyle 2014 yılı sonunda 2.570 hektar alan daha sulamaya açılmış olacaktır. Bu sulama projesiyle birlikte Sulakyurt ilçemizde tarımsal üretimde kuru tarımdan sulu tarıma geçiş sağlanacak olup bitkisel ve hayvansal üretimde çeşitlik ve verim artacaktır. İl müdürlüğü olarak ilimize uygun tohum, fide, fidan yetiştiriciliğini de uygulamak ve yaygınlaştırmak istiyoruz. Böylece bölge insanının refah seviyesinin artmasına katkı sağlamış olacağız” dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü